Perso18 » Specials » Tips bij het kopen van je huis
Perso18: Informatie van A tot Z

Tips bij het kopen van je huis

Bij het kopen van een huis wordt je overspoelt met allerlei informatie en adviezen uit allerlei richtingen. Er zijn ontelbare zaken waar je op moeten letten alvorens je besluit over te gaan tot de koop van je eigen huis. Voordegene die wel wat hulp kunnen gebruiken voor de aankoop van hun huis, hierbij nog wat tips.

Doe het op eigen houtje

Besluit je voor een nieuw appartementje te gaan,dan kun je de koop hiervan prima zelf regelen. Aangezien het appartement nog in nieuw staat verkeerd is zal er ook niks aan het pand mankeren. Tevens kan men zelf veel beter onderhandelen aangezien makelaars vaak alleen uitzijn op het maken van de deal. Uit onderzoek is gebleken dat het kopen van een nieuw huis zonder hulp van een makelaar je al gauw 2 procent van de aankoop prijs kan schelen.

Toch wel een makelaar? Maak concrete afspraken!

Besluit men toch wel de hulp in te schakelen van een makelaar, maak dan duidelijke afspraken met hem. Gebeurd dit niet dan zal hij of zij zich niet erbij gebaat zijn om het maximale er voor jou uit te halen. Het is bijvoorbeeld een mogelijkheid om zijn vergoeding af te laten hangen van de korting die hij kan lospeuteren bij de aankoop van een huis. Hier hebben zowel de potentiele koper als makelaar beide profeit van.

voor-en nadelen

Bij het kopen van een huis komt zoveel kijken, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Het is hierdoor verstandig om alle pluspunten van het huis en alle minpunten van het huis te noteren en deze later tegen elkaar af te wegen om te kijken of het huis uiteindelijk de aankoop waard is.

Deel je tijd effectief in

Mocht het zo zijn dat je bijvoorbeeld tijdelijk zonder werk zit of niet veel om handen hebt, overweeg dan eens om een gebouw te kopen wat in minder goede staat verkeerd. Het opknappen van zo'n huis kan in verhouding stukken goedkoper zijn dan het kopen van een nieuw huis waar niks aan mankeert. Maar doe dit echter alleen als je er ook daadwerkelijk de tijd voor hebt. Mocht je dit doen terwijl je een drukke baan en of prive leven hebt, dan gaat het jaren duren voordat je bouwput eindelijk bewoonbaar is.

Hoeveel ruimte heb ik nodig

Vraag jezelf af hoeveel ruimte je nodig hebt. Woon je alleen dan is een klein appartementje prima, een kleiner huis is beduidend goedkoper. Probeer ook of je van eventueele ongebruikte ruimtes iets kan maken, waardoor het woon oppervlak toeneemt.

Nieuwbouw

Veel mensen willen bij het kopen van hun huis natuurlijk graag het huis helemaal bekijken en bewonderen. Tegenwoordig bestaat er ook de mogelijkheid om nog niet gebouwde huizen te kopen, en wel aan de hand van bouwplannen en tekeneningen, mocht je dit risico willen nemen, dan kan je rekenen op een flinke kortingen. Uiteindelijk wanneer de bouw afgerond is, heb je een mooi huis tegen een mooie prijs.

Beslis niet te snel

Het kopen van een huis is een grote aankoop en heeft tevens vaak geen haast, denk er dan ook goed overna voordat je besluist over te gaan tot de koop van een huis. Mocht je na een overhaaste beslissing besluiten dat dit huis toch niks voor jou is, dan krijg je hier natuurlijk enorm veel spijt van aangezien je hiermee onnodige kosten hebt gemaakt, denk dus goed na!

Beginnen met aandelen

Je hebt flink gewerkt en wat centen opzij gezet en besluit dat je wel eens een gokje wilt wagen, en wel met aandelen. Maar wat zijn nou precies aandelen? En hoe kom je aan aandelen? En natuurlijk de b…

Groot, groter, grootst: de walvishaai

Bij het zien van deze enorme vissen schrikken veel mensen zich kapot. Wat blijkt nu, dat is helemaal nergens voor nodig! De walvishaai is namelijk een planteneter, en niet zomaar één, maar de grootste…
Vespa: toen en nu

Vespa: toen en nu

Je ziet er elke dag wel een dozijn van rijden: vespa's. De modellen van vandaag de dag zijn nog steeds allemaal ontworpen vanuit de eerste model. Maar hoe is dit scooter merk nou eigenlijk zo populair…

Yamaha Aerox: scooter van topniveau

Het is één van de populairste scooters onder de jeugd, maar ook steeds meer oudere personen rijden erop: de Yamaha Aerox. De 50 cc 2-takt motor in combinatie met een sportief en stoer uiterlijk maken…
Gepubliceerd door Perso18 op 07-09-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!